Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'da düzenlenen Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası, üçüncü gün müsabakalarıyla sona erdi.

        Dalyan Stadı’nda düzenlenen final müsabakaları için stad ortasında kum güreş alanı oluşturuldu. 90 ve 90 artı kilolarda final müsabakalarının düzenlendiği şampiyonada 90 kiloda Pakistanlı Muahammad Inam birinci oldu. İran'dan Pejman Fazlollah Tabar Naghra ikinciliği, Yunanistan'dan Petridis Christos ise üçüncülüğü elde etti.

        Şampiyonanın 90 artı müsabakasında ise İran'dan Pouga Rahmani birinci olurken, Hakan Aydoğan ikinci, Engin Dağlı ise üçüncü sırayı aldı.

        Şampiyonada dereceye giren sporcuların madalyalarını Dünya Güreş Birliği (UWW) Başkanı Lenad Lalovic, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ve protokol üyeleri verdi.

        - Dalyan Yağlı Güreşleri

        Öte yandan, Ortaca Belediyesi tarafından Dalyan Stadı'nda düzenlenen Dalyan Yağlı Güreşleri'nde 13 kategoride 400 güreşçi yarıştı.

        Başpehlivanlık için İsmail Balaban ile Hamza Köseoğlu karşılaştı. Rakibini yenen İsmail Balaban, başpehlivanlığı kazandı.

        Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yaptığı açıklamada, organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

        Ata sporu güreşi daha ileri seviyeye taşımak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

        "Seyircilerimiz 656 yıllık medeniyetimizin bir parçası olan ata sporu güreşlerimize sahip çıkarak bugün er meydanını doldurdu. Türk halkı yağlı güreşleri ata sporu olarak kabul ediyor. Bu yıl Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası da Dalyan’da yapıldı. Bizim amacımız bu kültürümüzü dünyaya tanıtmak. Bu yıl plaj güreşi ile yağlı güreşi birleştirdik. Bu bizim için, ülkemizin tanıtımı için, yağlı güreşlerimizin de tanıtımı için çok güzel oldu.”

        Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, üçüncüsünü düzenledikleri etkinliğe yoğun ilgi gösterilmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

        Karaçelik, bu yıl Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nın finalini de aynı yerde yaptıklarını belirterek, bu nedenle de mutlu olduklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa