Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın'ın İncirliova ilçesinde, Türkiye'nin farklı illerinden Yörüklerin de katılımıyla 1'inci Yörük Şenliği gerçekleştirildi.

        İncirliova Gönüllüleri Yörük, Türkmen ve Efeler Derneği tarafından düzenlenen şenlikte, "Gelin alma töreni" canlandırıldı.

        Dernek binasının önünde deveye bindirilen gelin, kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar götürüldü.

        Kortejde, develer ve yöresel kıyafetler giyen katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.

        Burada bir konuşma yapan Dernek Başkanı Hulusi Genişoğlu, şenliğe Türkiye'nin farklı illerinden Yörüklerin katıldığını belirterek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

        Genişoğlu, "Bu kültürümüzü sadece kültürel olarak değil bilimsel ve sanatsal olarak da ilerleyen zamanlarda sunmak için mücadele ediyoruz. Bunun için gecemizi gündüzümüze katıp, büyüklerimizden kültürümüzü öğreniyoruz ki küçüklerimize de öğretebilelim." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa