Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Sevgide Buluşalım" etkinliği gerçekleştirildi.

        Atatürk Spor Salonu'ndaki etkinlikte konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, kentte hoş görünün hakim olduğunu belirterek, büyük Türkiye'nin gelişmesine her alanda katkı sağladıklarını söyledi.

        Anadolu insanının birbirinin inanç ve anlayışına saygılı olduğunu vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

        "Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasteden içeriden ve dışardan farklı art niyetli insanların olduğunu görüyoruz. Anadolu kültürü buna fırsat vermedi ve hiçbir zaman da vermeyecektir. İnsanlarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında belediyemiz büyük bir gayretle katkılarını ortaya koyuyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Bakanımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte ülkemizi daha iyi bir noktaya taşımak için gayret içerisindeyiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız."

        Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise tüm Müslümanların Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'i sevdiğine işaret ederek, Anadolu halkı arasında hiçbir problemin olmadığına vurgu yaptı.

        Farklılıkların zenginlik olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, Anadolu insanının sevgide, rahmette ve kardeşlikte buluşacağını kaydetti.

        - "Kardeşliğimizi pekiştirmek için bir aradayız"

        Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner de kardeşliği pekiştirmek için Kocaeli'den tüm ülkeye yayılacak etkinlikte bir arada olduklarını ifade etti.

        Kur'an-ı Kerim tilavetinin gerçekleştirildiği etkinlikte, "cem erkanı" yapıldı, deyişler söylendi.

        Etkinlik, dua edilmesinin ardından aşure dağıtıyla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa