Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi deniz turizmine katkı sağlamak amacıyla batırıldı.

        Alanya sahili açıklarında batırılan, Sahil Güvenlik Komutanlığınca hurdaya çıkarılan 40 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki geminin, dalış turizmini geliştirmesi amaçlanıyor.

        Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 45 yaşındaki gemi, Antalya Deniz Ticaret Odasının katkılarıyla konvoy eşliğinde batırılacağı Alanya Kalesi Fosforlu Mağara mevkisine getirildi. Sahilden 100 metre açığa çekilen gemiyi batırmak için su pompalandı. TCSG-127 adlı geminin 30 metre derinlikteki zemine batması, alkış ve tekne kornaları eşliğinde yaklaşık bir saat sürdü.

        Sahil Güvenlik Yüzbaşı TCSG 70 Komutanı Çağlar Hanımeli, 1969'da Gölcük'te üretilen geminin 1971'de göreve başladığını söyledi.

        Samsun, Bartın, Amasra ve Antalya'da görev icra eden geminin etkin bir şekilde sahil güvenlik komutanlığına hizmet ettiğini belirten Hanımeli, 1 Kasım 2016'da görevini tamamlayan emektar geminin son komutanı olduğu için mutluluk duyduğunu ifade etti.

        Hanımeli, geminin bu tarihten itibaren de dalış turizmine hizmet edeceğini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa