Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - 6. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu Kocaeli'de yapıldı.

        Renkli görüntülere sahne olan organizasyonda, 11 ülkeden bin 250 profesyonel atlet yer aldı. Yarış öncesi ve sonrasında bando takımı gösteriler sundu.

        Birincilere 5 bin, ikincilere 3 bin ve üçüncülere 2 bin dolar ödülün verildiği yarı maratonda, erkeklerde 1.03.36'lık derecesiyle ilk sırayı alan Etiyopyalı Derara Desalegn Hurisa'yı, Kenyalı Sang Benard Cheruiyot ve Kenyalı Kalipus Lomwai takip etti.

        Kadınlarda ise birinciliği 1.25.35'lik derecesiyle Kenyalı Margaret Agai, ikinciliği Etiyopyalı Belaynest Tsegaye Beyene ve üçüncülüğü Kenyalı Esther Chesang Kakuri elde etti. Türkiye'yi temsil eden Esma Aydemir ise yarışı 4. sırada tamamladı.

        Öte yandan, düzenlenen halk koşusunda, gencinden yaşlısına yaklaşık 8 bin kişi, 3 kilometrelik parkurda koştu.

        Protokol üyeleri dereceye girenlere madalya ve kupalarını takdim etti. Ayrıca yarışmayı tamamlayan herkese tişört, şapka ve anı madalyası dağıtıldı.

        - Vali Aksoy: "Sağlıklı yaşam için spora devam"

        Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşam için sporun önemine değindi.

        Yarı maraton ve halk koşusunun topluma sağlıklı yaşam için sunulan önemli bir hizmet olduğunun altını çizen Aksoy, emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür ederek, "Sağlıklı yaşam için spora devam." dedi.

        Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da 11 ülkeden bin 250 atletin 6. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’na katıldığını söyledi.

        Başkan Karabacak en büyük hedeflerinin Avrupa'da "bronz" kategoriye yükselmek olduğunu vurgulayarak, yarı maratona katılan herkese teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa