Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da, tarihi antik kent Misis'in bulunduğu Misis Mahallesi'nde "Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür ve Sanat Festivali" düzenlenecek.

        Yüreğir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2012 yılında başlatılan ''Ölümsüzlük Şehri Misis'' projesi kapsamında festival organize edildi. Binlerce yıllık tarihi, kültür ve geleneği ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Misis, uluslararası bir festivalle dünya kamuoyuna tanıtılacak.

        Açıklamada görüşüne yer verilen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, tarihi Misis Köprüsü, Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Cami, Roma dönemine ait 2. ve 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen, 1970'li yıllara kadar kullanılan değirmenleriyle adeta bir açık hava müzesini andıran antik kentte gerçekleştirdikleri projeyle 2012 yılından beri kazı, restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları yapıldığını, antik kentin yeniden gün yüzüne çıktığını belirtti.

        Arkeolojik kazılar devam ettikçe tarihe ışık tutacak çok önemli eserlerin çıkacağını tahmin ettiklerini aktaran Çelikcan, şunları kaydetti:

        "Proje, dünya kültürel mirasına kazandırılması yönüyle kültürel, vatandaşların sosyal yaşama kazandırılması yönüyle sosyal, Çukurova turizmine yeni bir odak kazandırılması yönü ile turizm ve kültür, tarım-köy mantığıyla ekonomik girdilerin sağlanması yönüyle ekonomik boyutu olan özel bir projedir. Belediyemiz projeyle adeta bölgemiz ve ülkemiz için model teşkil edecek nitelikli ve çok yönlü bir çalışmaya imza atmaktadır. Biz Yüreğir'i sadece Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir projeyi yürütüyoruz. Bu projemiz, turizm açısından Adana'ya önemli katkılar sağlayacaktır."

        Çelikcan, 21-22 Ekim'de gerçekleşecek festivalde şarkıcı Murat Kekilli ve Medeniyetler Korosu konserleri, halk oyunları, mehteran gösterileri, Osmanlı Saray Esvapları Defilesi, aşıklar atışması, 'Misis' konulu edebiyat ve tarih söyleşileri olacağını bildirerek, vatandaşları festivale davet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa