Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirneli esnaf, Türkiye'ye büyük bir coşku yaşatan Ampute Türk Milli Takımı'na ikramlarda bulunmak amacıyla "davet" bekliyor.

        Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri'ni Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ve ünlü şekerlemeci Arif Meriç düzenledikleri basın toplantısı öncesi, zaferin şerefine vatandaşlara badem ezmesi, Kavala kurabiyesi, deva-i misk ve tava ciğeri ikram etti.

        Dinar, Ampute Türk Milli Takımı'nın dünyada eşi benzeri olmayan bir zafer elde ettiğini söyledi.

        Milli Takım'ın Türk milletini gururlandırdığını belirten Dinar, "Biz de düşündük, taşındık. Onlar bize çok güzel bir zafer verdiler. Avrupa şampiyonu yaptılar bizi. O akşam bizi hem ağlattılar hem güldürdüler hem de coşturdular. Biz hazırlığımızı yaptık. Buradan Ampute Milli Takımı yetkililerine sesleniyoruz. O kardeşlerimize, emrettikleri bir zamanda, kamplarına ya da müsait olduklardı bir yere gidip Edirne'nin lezzetlerini tattırmak istiyoruz." dedi.

        Dünyada başarı gösteren milli sporcuları elleriyle besleyeceklerini anlatan Dinar, Ampute Milli Takımı'na tava ciğer, badem ezmesi, kallavi kurabiyesi, deva-i misk helvası ve Edirne'ye has ürünler götüreceklerini dile getirdi.

        Türk milletinin maç akşamı heyecanlanıp ağladığını ve maçın sonunda da coşup güldüğünü dile getiren Dinar, "Bu duyguları bize yaşattılar. Çoktandır zaten böyle bir şeye hasretiz. Yıllardan beri dünya çapında bir başarımız yok. Bu kahramanlar çıktılar ve bizi Avrupa şampiyonu yaptılar. Onlar Türk'ün zekasını, Türk'ün çevikliğini, Türk'ün gücünü sahaya yansıttılar ve Avrupa şampiyonu oldular. Onlar zaten çok güçlüler biz de onların güçlerine güç katabilirsek sevineceğiz." diye konuştu.

        - "Al sana şampiyonluk dediler"

        Şekerlemeci Arif Meriç ise millilerin başarıyla tüm Türkiye'nin gurur duyduğunu söyledi.

        Ampute Milli Takım'ın maç akşamı dünyaya bir mesaj verdiği söyleyen Meriç, şunları kaydetti:

        "Türk milleti olarak dünyaya meydan okuyoruz. Al sana şampiyonluk dediler. İşte bu kahraman evlatlarımızı canı gönülden tebrik ediyoruz. Üzerimizdeki zerreler adedince tüylerimizi diken diken ettiler. Hem dosta hem düşmana dünyaya, 'İşte bizim gücümüz' budur dediler. Onlar da kabul buyururlarsa sahalarına gelip hem ciğerimizi hem de tatlarımızı kazan kazan götüreceğiz. O günden beri nasıl katkı veririz diye düşündük taşındık."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa