Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Şehirlerarası yolculukta bisiklet kullanmayı özendirmek için 9 Ağustos'ta İzmir'den yola çıkan Ahmet Süğlün, Konya'ya geldi.

        Yeminli tercüman 30 yaşındaki Ahmet Süğlün, gazetecilere yaptığı açıklamada, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermek için Türkiye turuna çıktığını söyledi.

        İzmir'den hareket ettiğini aktaran Süğlün, şöyle konuştu:

        "Bu süreçte Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu'yu tamamladım. '80 günde 81 il' sloganı ile çıktığım turda, Konya'ya ulaştım. Tur esnasında, bisiklet dışında başka herhangi bir araç kullanmadım. Hedefim, 25 Ekim'e kadar 81 ili bisikletimle tamamlamaktı. Öngördüğümden de önce turumu tamamlayacağımı düşünüyorum. Yolculuğumun bitmesine az kaldı. Eskişehir, Kütahya, Isparta, Burdur, Antalya, Denizli ve Aydın'dan sonra İzmir'de turumu tamamlamayı hedefliyorum."

        - Sosyal medyadan destek

        Bisikletin turunda sponsorunun olmadığını ifade eden Süğlün, "Sosyal medya hesabımdan, 'Türkiye turuna çıkmak istiyorum, bana destek olur musunuz' dedim. İnsanlar da 'Gel başımızın üstünde yerin var' dedi. Ben de bu insanlara güvenerek tura çıktım. Günde ortalama 12 saat bisiklet kullanıyorum. Gittiğim yerlerde ise bisikletsever arkadaşlar bana her konuda yardımcı oluyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa