Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Ramazan ve Kurban bayramları için Hatay üzerinden ülkelerine giden Suriyeli ailelerin Türkiye'ye dönüşleri sürüyor.

        Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, kimlik kontrolü yapılıp ve gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra Türkiye'ye giriş yapıyor.

        Burada kendilerinin bekleyen yakınlarıyla buluşan sığınmacılar, hasret gideriyor.

        Suriyeliler daha sonra çeşitli araçlarla kent merkezine veya ikamet ettikleri illere gidiyor.

        Halep'in güvenli bölgelerinden gelen ailesini karşılayan Suriyeli Cuma Hemmadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

        Birkaç aydır ailesinden ayrı olduğunu aktaran Hemmadi," Eşim ve çocuklarım doğup büyüdükleri yer olan Halep'e hasret gidermek için gitmişlerdi. Ben de burada yaşamımı sürdürmeye çalıştım. Şimdi onlara kavuştum, çok mutluyum" dedi.

        İdlib kırsalından Türkiye'ye dönen 38 yaşındaki Firdevs Samo da Türk askerinin İdlib'e intikalini memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

        Türk askerinin coşkuyla karşılandığını vurgulayan Samo, şunları kaydetti:

        "Yaklaşık 4 ay önce geçiş yaptığım Suriye'den dönüş yaptığım için mutluyum. Eşimi, çocuklarımı çok özledim. Onlara kavuşmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim. Ben oradayken Türk askeri bölgeye geldi. Bizler çok memnun olduk. Onları çok iyi karşıladık. Türk askeri eminim çok iyi işler çıkaracak. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bölgede en kısa zamanda çatışmalar biter."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa