Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'da, tekne pervanesinin çarpması sonucu yaralanan caretta caretta, 7 ay süren tedavisinin ardından denize bırakıldı.

        İztuzu Plajı Boğaz mevkisinde yaralanan "Şenol Lalovic" isimli caretta caretta, Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavi edildi.

        Merkezde 7 ay süren tedavinin ardından sağlığına kavuşan caretta caretta cinsi 51 kilogram ağırlığında, 60-65 yaşlarında olduğu tahmin edilen erkek deniz kaplumbağası, törenle denize bırakıldı.

        DEKAMER Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede insanların bazı faaliyetlerinin kaplumbağalara zarar verebildiğini söyledi.

        "Eğer kaplumbağaları elimizle beslersek, bu kaplumbağalar teknelerin etrafına insanlar tarafından beslenmeye alışıyor. Teknelerin pervaneleri tarafından yaralanabiliyor." diyen Kaska, insanlardan kaplumbağaları elle beslememeleri gerektiğini söyledi.

        Kaska, "İnsanların 'kaplumbağalar ısırdı' haberlerini duymak istemiyorlarsa kış döneminde kaplumbağaları rahat bıraksınlar. Kaplumbağaların kendi kendine beslenmesi ve doğal yaşamlarına devam etmesi gerekiyor." dedi.

        Yaralı kaplumbağalara genelde onu bulan insanların ismini verdiklerine dikkati çeken Kaska, "Bu kaplumbağaya da 'Şenol' adını verdik. Ancak törene, Dünya Güreş Birliği Başkanı Lenad Lalovic de katıldığı için onun da soyadını verdik. Yani 'Şenol Lalovic' isimli caretta caretta denizle buluştu. Kaplumbağalar da uluslararası bir canlı." diye konuştu.

        Etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Dünya Güreş Birliği (UWW) Başkanı Lalovic, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        Denize bırakılan caretta carettanın suyla buluşma anını, Dünya Plaj Güreşi Şampiyonasına katılan sporcular ve plajda bulunan turistler ilgiyle izledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa