Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla Jandarma Komutanlığında 1998 yılında vatani görevini yerine getiren tertipler, 19 yıl sonra tekrar askerlik heyecanı yaşadı.

        Aralarında, tertiplerin askerlik yaptığı dönemde karargah ve servis bölük komutanı olan emekli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Davut Göktaş'ın da bulunduğu 33 kişi, İl Jandarma Komutanlığına ziyaret talebinde bulundu.

        Talebin olumlu karşılanmasının ardından Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli, Trabzon, Konya, Antalya, Eskişehir, Adana, Osmaniye, Elazığ ve Bingöl'den yola çıkan tertipler, Muğla'da buluştu.

        İl Jandarma Komutanlığı nizamiyesinde karşılanan tertipler, görevli askeri personel tarafından kamuflaj, şapka, tişört dağıtılmasının ardından içtima alanına alındı. Burada bölük çavuşu tarafından, komutana tekmil verildi. Tertipler, vatani görevlerini yerine getirdikleri yerde, 20 yıl sonra mıntıka temizliği ve spor yaptı.

        Hizmet ve Muhafız Bölük Komutanlığının emrinde görevli askerler, "Askerde Eğitim" isimli tiyatro oyununu sahneledi. Ardından tören yürüyüşü gerçekleştirildi.

        Yemeğin ardından tertipler, İl Muğla Jandarma Komutanlığını gezerek anılarını tazeledi. Vatani görevini yerine getiren askerler ile "1977-78 Tertip Buluşması Halı Saha Dostluk Maçı" yapıldı.

        Beraberlikle sonuçlanan maç sonrası misafirlere günün anısına kupa, madalya, anı belgesi ile plaket takdim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa