Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2017"nin ödüllü fotoğrafları Sakarya'da sanatseverlerle buluştu.

        Ofis Sanat Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, katkılarından dolayı AA adına Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş'a çiçek takdim etti.

        Açılışa katılan davetliler, sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

        Program, kokteylin ardından sona erdi.

        Sponsorluğunu Türk Hava Yolları (THY) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) üstlendiği, yaklaşık 46 fotoğrafın izlenime sunulduğu sergide, ziyaretçilere 2016 yılında dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan önemli olayların görsel bir özeti sunuluyor.

        Istanbul Photo Awards'ta bu yıl dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergi, 29 Ekim'e kadar gezilebilecek.

        - Dünyanın dört yanından etkileyici kareler

        Yarışmada, "Yılın fotoğrafı" ödülünü, Fransız foto muhabiri Frederic Lafargue'nin Paris Match için Irak'ta çektiği "DEAŞ'tan Kaçış" fotoğrafı kazanmıştı.

        Aris Messinis, AFP için çektiği "Akdeniz'de Ölüm" başlıklı serisiyle "Seri Haber" kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olurken, Adam Pretty, Getty Images için çektiği "Yüzeyin Altında" başlıklı fotoğrafıyla "Tekil Spor" dalında, Patrick Smith de Getty Images için çektiği seriyle "Seri Spor" alanında birinciliğe layık görülmüştü.

        Mary Gelman, kadın mağdurlar konulu serisiyle "Seri Portre" kategorisinde birincilik alırken, jüri "Tekil Portre" kategorisinde ödüle layık eser bulamamıştı.

        Kemal Jufri, "Öksüz Orangutanları Beslemek" başlıklı fotoğrafıyla "Seri Doğa & Çevre" kategorisinde birinci olurken Johnny Miller, Millefoto için çektiği "Papwa Sewgolum Golf Sahası" başlıklı serisiyle "Tekil Doğa & Çevre" kategorisinde birincilik almıştı.

        Jüri, Gazze'de yaşayan serbest foto muhabiri Hosam Salem'i "Gazze'de Sokak Antrenmanı" başlıklı fotoğrafıyla "Genç Foto Muhabiri Ödülü"ne layık görmüştü.

        Haber, spor, portre, doğa ve çevre fotoğrafı dallarında tekil ve seri fotoğrafların değerlendirilerek ilk üçe giren eserlerin belirlendiği yarışmaya, yaklaşık 25 bin fotoğraf başvurusu olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa