Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şanlıurfa'da, Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ni ziyaret ederek göldeki balıklara yem attı.

        Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün geldiği Şanlıurfa'da, Haşimiye Meydanı'ndaki tarihi Gümrük Hanı'nı gezdi. Vatandaşlarla sohbet eden Gül, hediye edilen poşuyu taktı, ikram edilen yöresel lezzetlerden ciğer kebabı yedi, menengiç kahvesi içti.

        Ardından çarşı esnafının ziyaret eden Gül, yolda karşılaştığı vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

        Gül, ziyaretin ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde cuma namazını kıldı.

        Namazın ardından cemaatle tokalaşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, davet üzerine kente geldiğini belirterek, Şanlıurfa'yı çok beğendiğini söyledi.

        Gül, vatandaşlara gösterdikleri sevgiden dolayı teşekkür ederek, "İnsanlık tarihinin önemli adımları burada var. Artı tabii tarihi dokusunu muhafaza ediyor olması çok güzel. Cumhurbaşkanı olarak son geldiğimden bu yana çarşı, yol, müze, binalar her şey çok güzel. İftihar ettim, bütün emeği geçenleri tebrik ederim. Tüm Şanlıurfa halkına bana gösterdikleri sevgi ve alaka için saygılarımı sunuyorum." dedi.

        Gül ve beraberindekiler daha sonra Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ni ziyaret ederek balıklara yem attı.

        Zılgıt ve alkışlarla Abdullah Gül'e destek veren vatandaşlardan biri ise bu sırada, "Sayın Cumhurbaşkanım, Cumhurbaşkanımıza destek olun." dedi.

        Gül'e, Vali Abdullah Erin, AK Parti eski milletvekilleri Faruk Bayrak ve Zülfikar İzol de eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa