Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması çağrısına Edirne'den destek geldi.

        Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, odada düzenlenen toplantıda, devletin altınla ilgili bir kampanya başlattığını söyledi.

        Yastık altındaki 2 bin 200 ton altınının milli ekonomiye kazandırılacağını belirten Yorulmaz, "Biz tarım camiası olarak destek veriyoruz. Ziraat Bankası müdürlerimiz burada. Bu kampanyaya destek için tüm çiftçi camiamıza mesajlarımızı attık. Yastık altında duran altının kimseye faydası yok. Ama 2 bin 200 ton altının milli ekonomiye çok katkısı olacağı inancıyla bizde bu kampanyaya destek veriyoruz. Bu kampanyanın Türkiye Cumhuriyeti'ne hayırlı olmasını diliyorum. Ziraat Bankası'na ilk altını taktim ediyorum." diye konuştu.

        Ziraat Bankası Edirne Bölge Yöneticisi Kemalettin Bayat da kampanyayı 4 hafta sürdüreceklerini belirtti.

        Kampanyayla yatırımcı tabanının genişleyeceğini ve ekonominin canlanacağını aktaran Bayat, şunları kaydetti:

        "Ekonomiye yeni kaynak yaratılacaktır. Trakyalı müşterilerimizden destek bekliyoruz. Yastık altında bekleyen altınların hiç kimseye faydası yok. Kaybolma, çalınma, hırsızlık riskinden korumak için yüzde yüz devlet garantisinde saklanması için şubelerimize bekliyoruz.

        Altınları değerinde alıyoruz. Hiçbir masraf ve komisyon almıyoruz. 22 ve 24 ayar altınları ve darphanenin basmış olduğu çeyrek, yarım ve cumhuriyet altınlarını alıyoruz. Reşat ve üzerinde taş olan altınları kabul etmiyoruz.

        Şubelerimizde altın eksperleri olacak. Değerinde alacağız 2 yıl vadeli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası çıkarıyoruz. Bunu faize duyarlı müşterilerimiz için yapıyoruz. Faiz istemeyenler için hazinemizin gayrimenkul kira gelirlerinden kazanç elde edilmesi anlamında çıkarılan bir enstrüman iki yıl vadeli tahviller çıkarılacak."

        Hem altının değerinde alınacağını hem de yıllık yüzde 2.4 faiz verileceğini dile getiren Bayat, Edirne'de altınların 23-27 Ekim tarihlerinde alınacağını vurguladı.

        Edirne Ziraat Odası Başkanı Yorulmaz, altınların ekonomiye kazandırılması çağrısı üzerine bir yarım altını, Ziraat Bankası temsilcilerine verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa