Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da, Suriye'deki çatışma ortamından yararlanarak yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdikleri belirlenen terör örgütü PYD/YPG ve YPJ üyesi çift, şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile kadın yapılanması YPJ üyesi "Sozdar" kod adlı Serhada Serko ile eşi "Givar" kod adlı Mahmut Mustafa'nın Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi.

        Terör örgütü üyesi çiftin Malatya'ya geldiğini tespit eden ekipler, yaklaşık 2 aylık çalışma sonucu şüphelilerin ikametgahına şafak vakti operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan çiftin kaldıkları adres ve üzerlerinde ele geçirilen dijital materyalin ön incelemesinde PYD/YPG üniformalı ve silahla çekilmiş görüntüleri tespit edildi.

        Terör örgütü üyesi çiftin, Suriye'de PYD/YPG ve YPJ içinde silahlı faaliyet yürüttüklerini kabul ettikleri öğrenildi.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa