Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikasında, şeker pancarının havuzlarda yıkanması ve yüzdürülerek işletmeye alınmasını sağlayan atık sudan biyogaz elde edildi.

        Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'den yapılan açıklamada, pancar kampanyası döneminde, ürünün yıkanma sürecinde oluşan atık suyun, fabrikaya ait tesiste arıtıldığı belirtildi. Arıtma sonucu saatte yaklaşık 300-350 metreküp biyogazın depolanarak fabrika kazan sistemine entegre edildiği ve yakılarak enerjiye dönüştürüldüğü aktarılan açıklamada, "Türkiye'de şeker sektöründe de bir ilk olan Kayseri Şeker'in 'Biyogaz-Pancargaz' üretimi, bin metreküp hacimli çift membran depolama balonu aracılığıyla yapıldı." ifadesine yer verildi.

        Açıklamada, biyogazın, başarılı şekilde depolanması ve fabrika kazan sisteminde enerjiye dönüştürülmesinin, gelecekte daha büyük çalışmalara alt yapı teşkil etmesi bakımından önem arz ettiği kaydedildi.

        Saatte 350 metreküp biyogazdan elde edilen enerjinin 700 kilovatsaat elektrik enerjisine eş değer olduğu vurgulanan açıklamada, "Günde 8 bin 400 metreküp olmak üzere, Kayseri Şeker Fabrikasının 100 günlük kampanyası süresince yaklaşık 840 bin metreküp biyogaz elde edilmesi hedefleniyor. Projeyle küresel ısınmayı azaltma yanında ekonomik olarak da yaklaşık 600 bin lira katkı bekleniyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa