Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'da 1. Uluslararası 11. Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi başladı.

        Karadeniz Teknik (KTÜ) ve Gümüşhane Üniversitelerinin düzenlediği ve 3 gün devam edecek kongreye çok sayıda akademisyen ve sağlık çalışanı katılıyor.

        Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Sedat Bostan, 2005 yılından beri düzenli olarak Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi'ni düzenlediklerini belirtti.

        Bostan, bu kongrenin daha önceki kongrelerden daha farklı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Bu kongre ilk kez uluslararası bir boyut kazandı ve dolayısıyla '1.Uluslararası 11. Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi' olarak formüle edildi. Kongremizde yurt dışından ve yurt içinden katılımcılar ve konuşmacılar bulunmakta. Kongremizin ana teması e-sağlık ve dijital hastaneler ile bunların Türkiye ile dünyadaki mevcut durumu ve geleceğe yönelik yapılacak çalışmalar."

        Kongrenin içeriği hakkında da bilgi veren Bostan, 2 gün sürecek toplantıda 250 civarında bilimsel çalışmanın sektör çalışanları, bilim insanları ve bu konudaki yayıncılarla paylaşılacağını söyledi.

        Türkiye'de sağlık yönetimi alanında şimdiye kadar yapılan en büyük kongrelerden birini Gümüşhane Üniversitesi ve KTÜ adına gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Bostan, "Kongre sonucunda giderek yaygınlaşan e-sağlık, kağıtsız hastane, yalın hastane, dijital hastane gibi kavramları paylaşacağımıza inanıyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa