Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bugüne kadar 36 bin üreticiden 60 bin ton fındık almış durumda. Bunun karşılığında da yaklaşık 420 milyon lira ödenmiş." dedi.

        Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TMO'nun 6 Eylül itibarıyla bölgede fındık alımlarına başladığını anımsattı.

        TMO'nun bugüne kadar 36 bin üreticiden 60 bin ton fındık aldığını dile getiren Soydan, "Bunun karşılığında da yaklaşık 420 milyon lira ödenmiş ve hatta bir hafta sonra da 180 milyon lira da ödeme yapılacak. Türkiye genelinde 45 alım noktasında alımlar hızlı bir şekilde devam ediyor. Günlük alımlar 3 bin ton civarında gerçekleşiyor." diye konuştu.

        İleri tarihli randevuların öne çekilerek üreticilere kolaylık sağlandığını aktaran Soydan, şöyle konuştu:

        "Kasım ayındaki randevular üreticiler aranarak ekim ayına çekilerek erken alımlarla devam ediliyor. Bu alımlar bu şekilde devam ettiği sürece kısa zamanda serbest piyasanın TMO fiyatının üstüne çıkması da sağlanacaktır. Şu anda ürecilerimiz de ciddi şekilde TMO'nun alımlarını takip ediyor. Hatta son zamanlarda 90 bin tonluk randevuyla da TMO'nun ne şekilde bir talep gördüğünü de açıkça görüyoruz."

        - "TMO'nun müdahale etmesi gerçekten çok önemliydi"

        Soydan, serbest piyasanın iki yıldır farklı şekilde üreticiye zarar verdiğini her platformda dile getirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

        "Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak hükümetimizden talebimiz bu düşük serbest piyasa fiyatlarının karşısında TMO'nun, yani devletin müdahale alımlarıyla ilgili taleplerimiz devam etmişti. Sonrasında TMO müdahale alımını açıkladı. Tabi üretici 12 lira gibi bir fiyat bekliyordu ama eğer ki TMO müdahale etmemiş olsaydı bugün fiyatlar çok kötü rakamlarda olacaktı. Bugün serbest piyasada 8,50 lira seviyesinde olan levant kalite, 9,50 lira seviyesinde olan Giresun kalite fındık çok kötü fiyatlarla serbest piyasaya devam edecekti. Onun için TMO'nun müdahale etmesi gerçekten çok önemliydi. Çok önemli olduğunu da açıkca gördük."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa