Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kayak sporcuları için Kamp Eğitim Merkezinin yapımına başlandı.

        Yüksekova Belediyesi ile Türkiye Kayak Federasyonu iş birliğinde ilçede kayakla ilgilenen sporcuların daha iyi şartlarda antrenman yapabilmesi için çalışma başlatıldı.

        Bu kapsamda belediye ekipleri, Kamışlı Köyü İlk ve Ortaokulunun yakınındaki 200 metrekarelik alanda yapılacak Kamp Eğitim Merkezi'nin temeli için, kum taşıma ve demir bağlama çalışması yaptı.

        Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede her alanda değişim ve dönüşümün devam ettiğini söyledi.

        Kayak sporunun Yüksekova için oldukça önemli olduğunu, ilçede çok sayıda milli sporcu bulunduğunu anlatan Kaşıkçı, şöyle konuştu:

        "Gençlerimizin antrenman yaptığı bölgelerde eksiklikleri vardı. O eksikliklerden biri de oturup çay içebileceği, kıyafetini değiştirebileceği, lavabo ihtiyacını karşılayacağı bir alandı. Yüksekova Belediyesi ve federasyon kaynaklarıyla buraya güzel bir tesis yapalım, çocuklarımız hem orada düzenli şekilde kayağını ve antrenmanını yapsın hem de otursun çayını içsin, dinlensin, kıyafetini değiştirsin, rahat şekilde evine gitsin istedik. Yapılacak tesiste soyunma odaları, duş kabinleri, gençlerin antrenman esnasında ihtiyaç duyduğu gerekli tüm alanlar bulunacak."

        İki kurum olarak, "Güzel bir Yüksekova" için ele ele verdiklerini, bunun sonucunda güzel bir tesisin ortaya çıkacağını vurgulayan Kaşıkçı, Kamışlı bölgesindeki sahada da kayakçılar için alt yapı çalışması başlattıklarını anlattı.

        Alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra üst yapı için malzemelerin geleceğini ve montaj işlemlerine başlanacağını belirten Kaşıkçı, gençlerin kar yağdığında daha güzel bir ortamda antrenman yapacaklarını ve dinlenebileceklerini kaydetti.

        Kaşıkçı, Yüksekova'dan kayakta daha fazla milli sporcu çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa