Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan merkez Akdeniz Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ihtiyaç sahibi öğrencilerin üniversiteye hazırlanmaları için "Akdeniz Akademi" açıldı.

        Akdeniz Belediyesinden yapalın açıklamaya göre, Akdeniz İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında, ücretsiz üniversite hazırlık kursu veren akademiye 460 öğrenci kayıt yaptırdı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Akdeniz Belediye Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk, proje kapsamında maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversite kursuna gitme imkanı bulamayan lise mezunu öğrencilere, uzman öğretmenler tarafından dersler verileceğini belirtti.

        Proje çok ciddi yaklaştıklarını aktaran Pamuk, öğrencilerden kurslara istikrarlı şekilde devam etmelerini istedi.

        Hedeflerinin başarı oranını yüzde 50'lerden yüzde 75'lere yükseltmek olduğunu vurgulayan Pamuk, "Akdeniz Belediyesi olarak öğrencilere eğitim dokümanları desteği sağladık ve bu desteği kursların sonuna kadar da devam ettireceğiz. Bundan sonra çalışmak da artık öğrencilere kalıyor. Allah yardımcıları olsun." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa