Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) "kripto yapılanmasına" yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan 2 zanlıdan biri tutuklandı.

        Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ekiplerinin, Cumhuriyet Savcısı Emrah Yıldırım'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin TSK'daki "kripto yapılanmasının" deşifresine yönelik çalışma çerçevesinde gözaltına alınan zanlılardan 2'si daha emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkeme, zanlılardan birinin tutuklanmasına karar verirken diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında daha önce gözaltına alınan 90 zanlı adliyeye sevk edilmiş, 9'u tutuklanmış, 66'sı adli kontrol şartıyla olmak üzere 71 şüpheli de serbest bırakılmıştı.

        Böylece operasyon kapsamında toplam 92 şüpheli adliyeye sevk edilmiş bunlardan 20'si tutuklanmış, 67'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 72 şüpheli de serbest bırakılmış oldu.

        Bu arada adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların "etkin pişmanlık yasası" hükümlerinden yararlandığı öğrenilirken, 8 firari zanlıyı yakalama çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa