Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Önemli olan vatandaşların memnuniyeti ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artması. Eğer bir vatandaşımız gittiği bir kurumda yanlış bir muamele görüyorsa bize müracaat etsin." dedi.

        Şanlıurfa'daki bir otelin toplantı salonunda basın temsilcileriyle buluşmasında konuşan Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun yeni olmasına rağmen Türkiye'nin en önemli kurumlarından birisi olduğunu söyledi.

        Kurumun amacının insanlara hizmet etmek, vatandaşların şikayetlerini incelemek ve sorunu çözmek olduğunu aktaran Malkoç, önümüzdeki yıllarda kamu hizmetlerinin kalitesinin daha da yükseleceğini ifade etti.

        Kurum tarafından düzenlenen toplantılarda vali, belediye başkanı, muhtar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve arzu eden vatandaşlarla bir araya gelip şikayetlerini dinlediklerini belirten Malkoç, şöyle konuştu:

        "Vatandaşa diyoruz ki 'İşte bu ilin valisi, belediye başkanı ve yöneticileri burada. Ne sorun ve şikayetiniz varsa aktarın, eğer söyleyemiyorsanız bize yazılı olarak iletin.' Bu demokrasilerde de olması gereken güzel bir şey. Karşılıklı görüşerek çözüm bulmaya çalışıyoruz. Toplantılarımızın dördüncüsünü de bugün Şanlıurfa'da yapıyoruz. Önemli olan vatandaşların memnuniyeti ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artması. Eğer bir vatandaşımız gittiği bir kurumda yanlış bir muamele görüyorsa bize müracaat etsin. Örneğin Tokat ilinde bir kızımız üniversite sınavına girerken hasta olduğu için yanında götürdüğü solunum cihazıyla içeri girmek için izin istiyor. Mahsuru yok diyerek içeri alınan kız öğrencimiz için daha sonra tutanak tutularak sınavı iptal ediliyor. Başvurmasına rağmen talebi reddedilen kızımız bize müracaat edince gerekli öncelemeyi yaptıktan sonra sorunu çözdük ve o öğrencimiz şimdi üniversitede okuyor. Bu kızımız bize teşekkür mektubu gönderiyor. Bir genç kızımızın üniversite hayalinin bittiği bir sırada ona verdiğimiz katkı bütün arkadaşlarımızın ömür boyu mutluluk duyacağı bir olay."

        - "3,5 milyon göçmene nasıl hizmet verildiğini anlattık"

        Şikayetleri incelemelerinin yanında uluslararası faaliyetler ve insan haklarıyla alakalı sorumluluk ve görevleri de bulunduğunu dile getiren Malkoç, uluslararası alanda ciddi faaliyetleri bulunduğunu anlattı.

        Malkoç, 10'un üzerinde uluslararası toplantıya katıldıklarını ve bunlardan ikisinin de Türkiye'de düzenlendiğini aktararak şunları kaydetti:

        "Ankara'da düzenlediğimiz ilk toplantıda, Suriyeli mültecilerle ilgili bir toplantı yaptık. Dünyanın 35 ülkesinden insan hakları savunucusu ve ombudsmanlar geldi. Türkiye'nin yaptığı hizmetleri, 3,5 milyon göçmene nasıl hizmet verildiğini, insanlığın onuru ve haysiyetini bu milletin nasıl temsil ettiğini, kurtardığını anlattık."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa