Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Emine Kardaş'ın Türk Kızılayı'na bağışladığı eşinden hatıra kalan 1979 model otomobil, ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla satışa çıkarıldı.

        İlçeye bağlı Muslu beldesinin Göbü köyünde ikamet eden 4 çocuk ve 15 torun sahibi Kardaş, 16 yıl önce hayatını kaybeden eşi Sami Kardaş'ın 37 yıl önce Almanya'dan getirdiği 1979 model otomobili, 18 Eylül'de Türk Kızılayı'na bağışladı.

        Bakım ve onarımının yapılmasının ardından otomobil, kent merkezinde bulunan Şehit Hasan Bilgin Kan Alma Birimi önüne getirilerek şatışa çıkarıldı. Otomobilin satışından elde edilecek gelirle ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim ve kırtasiye yardımı yapılacak.

        Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emine Kardaş'ın 18 Eylül'de otomobili kendilerine bağışladığını söyledi.

        Kardaş'ın sergilediği davranışın herkese örnek olması gerektiğini dile getiren Aygün, "Emine Kardaş, kocasının ruhuna otomobili satılması ve bunun parasının ihtiyaç sahiplerine verilmesi için bize bağış yaptı. Otomobili aldığımızda biraz masrafı vardı. Bugün açık ihaleyle satışa çıkardık. Bu otomobilin maddi değerinden daha çok, bu para Türk Kızılayı'na gelecek. Bunun parasıyla hayırlı işler yapılacak. 12 bin lira taban fiyatı olmak üzere satışa çıkardık. İnşallah satacağız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa