Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Batman'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin, yaptıracakları yürüyüş, bisiklet ve park alanına verileceğini söyledi.

        Belediye Başkanı Subaşıoğlu, Merkezefendi Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısının ardından yaptığı açıklamada, gündem maddeleri arasında yer alan Batman'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin yaşatılması konusunu ele aldıklarını belirtti.

        Toplantıda, 1200 Evler Mahallesi'nde yaptırılacak yürüyüş, bisiklet ve park alanına şehidin adının verilmesinin oy birliğiyle kabul edildiğini dile getiren Subaşıoğlu, şunları kaydetti:

        "Mahallede 630 metre uzunluğunda bir yeşil bant alanı var. Orada çalışmaya başladık. İnşallah 75 gün içerisinde işi tamamlayacağız. İçerisinde bisiklet yolu, oyun alanı, yürüyüş yolu olacak. Birçok çiçek dikilerek çiçek bahçesi gibi olacak. PKK terörüne vermiş olduğumuz şehitlerimiz var. Asker şehitlerimiz, polis şehitlerimiz var. Ama aynı zamanda eğitim şehitlerimiz, öğretmen şehitlerimiz var. Bizler Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesiyle temasa geçtik. Öğretmen kardeşimizin ismini buraya vermek istediğimizi bildirdik. Ailesi uygun olduğunu bize bildirdiler. İnşallah babası açılışa da gelmek istediğini bizlere ifade etti. Öğretmenimizin ilk karne günü şehit edilmesi hüzün veriyor. İnşallah bu isim orada yaşayacak. Buraya Aybüke ismi çok yakışacak."

        Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran'da Batman'ın Kozluk ilçesinde öğrencilerine karne dağıttıktan sonra evine dönerken PKK'lı teröristlerce belediye başkanının aracına yönelik saldırıda şehit olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa