Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da ekim ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2017"de ödül alan fotoğrafların yer aldığı serginin yanı sıra 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, tiyatro, sinema gösterimleri, sergiler ve paneller gerçekleştirilecek.

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekim ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında "Şairler Liselerde" etkinliği düzenleniyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcıların, "Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlar"ında lise öğrencileriyle bir araya geldiği etkinlik, 14 Ekim'de sona erecek.

        "Istanbul Photo Awards 2017"de ödül alan fotoğrafların yer aldığı sergi, 13 Ekim'de Ofis Sanat Merkezi'nde açılacak ve 29 Ekim'e kadar gezilebilecek.

        İstanbul Kumpanyası tarafından sahneye taşınan, Tarık Şerbetçioğlu'nun G. Feydau'nun "Kadınlar Terzihanesi" oyunundan günümüze uyarladığı eser, 18 Ekim'de Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) saat 19.00'da sahnelenecek.

        - Söyleşi, panel ve sergi

        Moderatörlüğünü Enver Mete Aslan'ın yaptığı "Musiki'de Mevlevilik, Mevlevilikte Musiki" söyleşisine TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Tanburi Refik Hakan Talu konuk olacak. 16 Ekim'de saat 19.00''da düzenlenecek söyleşi, Ofis Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

        Türkiye'nin en önemli sosyolog ve siyaset bilimcilerinden Prof. Dr. Şerif Mardin'in anısına 19 Ekim'de Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek panele, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dr. Necdet Subaşı, İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurullah Ardıç, Yrd. Doç. Dr. Alim Arlı konuşmacı olarak katılacak.

        Geleneksel sanatlar sergisi kapsamında "Sultanların Sanata Yansıyan İzleri" isimli sergide, sanata ve sanatçıya önem veren 11 padişahı yorumlayan 11 sanatçının eserleri yer alacak. 20 Ekim'de Sakarya Sanat Galerisi'nde açılacak sergi, 18 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

        Ofis Sanat Merkezi'nde 28 Ekim'de gerçekleştirilecek "Ön Yargıları Yıkmak" isimli panelde ise "Sığınmacılar ve Ekonomi, Sığınmacılar ve İnsan Haklarının Dili, Sığınmacılar ve Sosyal Medya" başlıkları ele alınacak.

        - Sinema gösterimleri

        Ayrıca Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekim ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, sinema gösterimleri de düzenlenecek.

        Sinemaseverler, 19 Ekim'de "Yaşamın Kıyısında ", 26 Ekim'de "Genç Karl Marx" filmlerini saat 20.00'de Ofis Sanat Merkezi'nde seyredebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa