Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova ilçesinde yapımına başlanan TOKİ konutlarının gelecek yılın mayıs haziran ayına kadar oturulabilecek hale getirileceğini bildirdi.

        Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinin konferans salonunda köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Toprak, muhtarlara çok ciddi görevler düştüğünü söyledi.

        Muhtarların, devletin, en ücra noktalarına uzattığı eli olduğunu anlatan Toprak, "Bizim, kaymakamın ulaşamadığı yerleri muhtarlarımızın seçilmiş kişiler olarak izleme ve gözetleme görevleri vardır." diye konuştu.

        Toprak, vatandaşların esenliği, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri, sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için muhtarların görevlerini iyi bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini anlattı.

        Vali Toprak, enerji kuruluşlarının kent merkezi ve ilçelerinde ciddi yatırımlar yaptığını dile getirdi.

        Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçede 5 okulun ihalesinin yapıldığını ve bunlardan ikisinin hizmete girdiğini vurgulayan Toprak, gelecek yıl ilçede 8 okulun daha hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

        - Konut sayısı 3 bine çıkarıldı

        Yüksekova'da TOKİ çalışmalarının da devam ettiğine dikkati çeken Toprak, "Yüksekova'da yapılacak TOKİ konutlarının sayısı 3 bine çıkarıldı. Bunlardan bin 800'ü başlamıştı, bin 200 de ilave oldu. Bu konutların inşaatı devam ediyor. İnşallah konutlar gelecek yıl mayıs, haziran ayına kadar oturulabilir hale gelecek." ifadesini kullandı.

        Toprak, ilçedeki altyapı çalışmalarının devam ettiğini, Dağlıca yolundaki asfalt çalışmasının ise tamamlandığını bildirdi.

        Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın yoğun ve güzel bir şekilde çalıştığını anlatan Toprak, seferlerin artırılması konusunda çalışma yapıldığını vurguladı.

        Toprak, İl Özel İdaresi kaynaklarınca Gençlik Merkezi'nin bahçesi ile Hakkari merkeze tenis kortu yapılacağını aktardı.

        Muhtarların sorun ve taleplerini dinledikten sonra Aile Destek Merkezi'nde düzenlenen aşure etkinliğine katılan Toprak, burada kursiyerlere sertifikalarını verdi.

        Toprak'a Yüksekova ziyaretinde, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Eminiyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve kurum amirleri eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa