Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, ABD ile Türkiye'nin karşılıklı olarak vize işlemlerini askıya almasıyla ilgili, "Uygulamanın ticaretimizi etkileyeceğini düşünmüyorum, çünkü karşılılıklı menfaatlerimiz var." dedi.

        Zabun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin gereken cevabı vererek anında kapıda vize kısıtlaması koyduğunu anımsattı.

        Türkiye'nin ABD'den beklentilerinin yüksek olduğu dönemde vize kısıtlamasının özellikle de iş camiasında olumlu karşılanmadığını aktaran Zabun, "Özellikle Kahramanmaraş tekstil sektörü ABD'den çok yüksek oranda pamuk ithalatı yapan bir şehir. Bu tür girişimleri hoş karşılamadığımızı belirtmek istiyorum. İnşallah bir an önce aramızdaki bu vize durumunun tekrar normale döneceğini düşünüyorum. Eğer bize karşı uygulanmış bir tepki varsa bunun karşılığının da en benzer şekilde olması en doğal hakkımız. Ben bu konuda hükümetimizi destekliyorum. Bir an önce de her şeyin normale dönmesini umuyorum. Uygulamanın ticaretimizi etkileyeceğini düşünmüyorum, çünkü karşılılıklı menfaatlerimiz var." ifadelerini kullandı.

        - "Devlet her şeyin üzerinde"

        Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi ise böyle bir ortamda olumsuz bir gelişme yaşandığını ancak iş dünyası olarak devletin arkasında olduklarını söyledi.

        Devletin aldığı karar doğrultusunda iş dünyasına düşenin dik durmak ve devletin yanında yer almak olduğunu vurgulayan Şirikçi, şunları kaydetti:

        "ABD ile ticaretimiz var ama bize devlet politikası ekseninde birlik ve beraberlik içerisinde hükümetimizin ve devletimizin arkasında olmak düşer. Bugün bunların çok kısa sürede biteceğini kanısındayız. Çünkü biz ABD'nin bu bölgedeki en iyi müttefiklerindeniz ve ayrıca vazgeçilmez bir ülkeyiz. Şu anda bir güç denemesi yapılıyor. Bu güç denemesinin de kısa zamanda biteceği kanısındayız. İnşallah bizler hep beraber millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde devletimizin yanın olursak çünkü bu iş kişisel bir iş değil devletin bir politikasıdır. Bundan dolayı hep beraberbirlik ve dirlik içerisinde devletimizin yanında olmak zorundayız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa