Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri’de annesini bıçakla öldürdüğü için müebbet hapse mahkum olan sanığa, Yargıtayın kararı bozması üzerine yeniden yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

        Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık Soner Karabıyık'ın avukatı hazır bulundu. Karabıyık ise tutuklu bulunduğu Bolu Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

        Sanık Karabıyık, eski savunmalarını tekrarladığını söyledi.

        Mahkeme heyeti, sanık Karabıyık'a, "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

        - Olay

        İddiaya göre, Soner Karabıyık, 24 Eylül 2013'te merkez Melikgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi'ndeki evinde annesinden para istemiş, vermemesi üzerine yanında bulunan bıçakla 56 yaşındaki Neriman Karabıyık'ı öldürmüştü.

        Olayın ardından tutuklanan ve Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Karabıyık, önce ağırlaştırılmış müebbet hapis, ardından duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

        Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığa indirim maddesi uygulanması nedeniyle yerel mahkemenin kararını bozarak, dosyayı yeniden Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa