Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan 3 ayrı davada, 1'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile açığa alınan polis memurları E.D, A.K, M.A, K.D. ve görevinden ihraç edilen M.K. ile yakınları ve avukatları katıldı.

        Sanık E.D, örgütün sohbet toplantılarına katıldığını ancak gizli tanığın, "Toplantılarda, Fetullah Gülen ile ilgili video izlettirildiği, kitaplar okunduğu" yönündeki iddiaların gerçek olmadığını savundu.

        A.K. ise sohbetlere ailecek davet edildiklerini ve burada dini konuların konuşulduğunu belirterek, "Gittiğimiz ortamlar bir aile ortamıydı. Burada Fetullah Gülen ile ilgili bir sohbet veya video izletme olmuyordu." dedi.

        K.D. de katıldığı sohbet toplantılarını 17-25 Aralık sürecinden sonra terk ettiğini ve bunun tanık beyanlarında da yer aldığını ifade etti.

        M.A. ile ihraç edilen polis memuru M.K. de önceki duruşmadaki ifadelerini tekrar ettiklerini belirterek, beraatlerini talep etti.

        Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

        Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmada ise örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edilen tutuklu sanık eski araştırma görevlisi Sümeyra Çağlak, savunma yaptı.

        Kapatılan Fatih Üniversitesi'nde öğrenim gördüğünü ve buradan mezun olmasının ardından "Elif" adlı bir kişinin "Bylock" yüklediğini ileri süren sanık, "Ben Bylock'un da suç unsuru olduğunu bilmiyordum. Faaliyetleri örgütsel olarak görmedim. Yine Bank Asya'daki hesabımı da yatırım amaçlı açmıştım. Talimatla bir para yatırmadım." savunmasında bulundu.

        Mahkeme heyeti, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığı, tutukluluk süresi ve ceza miktarını göz önünde bulundurarak, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye etti.

        Aynı mahkemedeki üçüncü duruşmada, tutuksuz sanık iş adamı N.Ü'nün ek savunması alındı.

        Sanığın, hakkındaki suçlamaları reddederek, tahliyesini talep ettiği davada mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa