Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hacı Daştan, "Adıyaman'da 2016 yıl sonu itibariyle yaklaşık 56 firmayla 338 milyon dolarlık ihracat, buna karşılık 60 firmayla 55 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdik. Adıyaman dış ticaret itibariyle cari fazla veren bir il." dedi.

        Ekonomi Bakanlığı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ile Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde "Dış Ticaret Bilgilendirme" semineri düzenlendi.

        Daştan, burada yaptığı konuşmada, ülkelerin kalkınmasında dış ticaretin önemine işaret etti.

        Hacı Daştan, dış ticaret resmine bakıldığında, Türkiye'nin 2016'da 102 milyar dolarlık ihracat, 198 milyar dolarlık da ithalat yapan ve cari açık veren bir ülke konumunda olduğuna dikkati çekti.

        İthalatta mineral yağ ve enerjinin büyük paya sahip olduğunu belirten Daştan, şunları kaydetti:

        "İhracatımızın yüzde 52'lik oranını düşük teknolojik ürünlerin oluşturduğunu görüyoruz. Dış ticaret rakamları doğrudan büyüme rakamlarını etkiliyor. Adıyaman'da dış ticaret rakamlarına baktığımızda 2003'te yaklaşık 12 firmayla 12 milyon dolar ihracat yaparken yine 15 firmayla 25 milyon dolar ithalat yaptık. 2016 yıl sonu itibariyle yaklaşık 56 firmayla 338 milyon dolarlık ihracat, buna karşılık 60 firmayla 55 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdik. Adıyaman dış ticaret itibariyle cari fazla veren bir il konumunda. İnşallah bu konumunu sürdürmeye devam edecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa