Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Bolu Mili Eğitim Müdürlüğü'ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 39'u tutuklu 71 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Bolu Ağır Ceza Mahkemesince özel olarak hazırlanan Belediye Nikah Salonu'nda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.

        Kimlik tespiti ve iddianame özetinin okunmasıyla başlayan duruşmada, iddianamenin kabulunden duruşma başlayana kadar geçen süre içinde tutuklu bulunan F.T, İ.B, M.A.T. ve Ş.T'nin tahliye edildiği bildirildi.

        Duruşma, sanıkların savunmalarını yapması ile devam etti.

        Aktif-Sen üyeliği, örgüte ait Bank Asya'ya destek olma gayesi ile para yatırmak, örgütün Bolu'daki okullarına çocuklarını göndermek suretiyle destek olmak, örgüte ait Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine abone olmak ile örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesi ile "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılanan sanıklar, haklarındaki iddiaları reddetti.

        Gün içerisinde 9 sanığı dinleyen mahkeme heyeti, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmaya yarına kadar ara verdi.

        - İddianameden

        Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda görevli, önce açığa alınan daha sonra da meslekten ihraç edilen 71 kişi hakkında, "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        İddianamede, şüphelilerden 39'unun örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandığının tespit edildiği belirtiliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa