Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katılmakla suçlanan ve söz konusu dönemde Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 1. Komando Tabur Komutanlığı Tabur Karargahında görevli olan 8'i tutuklu 22 askeri personelin yargılanmasına başlandı.

        Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar eski üsteğmenler Ümit Demir, Serdar Gürdamur, astsubaylar Özhan Bolat ve Mesut Özger, uzman çavuşlar Samet Bolatcı, Sebahattin Öztekin, Yasin Tekin ve sözleşmeli er İhsan Işık ile tutuksuz yargılanan 14 sözleşmeli er katıldı.

        Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada, sanık avukatları ve sanık yakınları da hazır bulundu.

        Duruşma, sanıkların kimlik tespitinin ardından savunmalarının alınmasıyla sürüyor.

        - İddianameden

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 1. Komando Tabur Komutanlığı Tabur Karargahında görevli tutuklu sanıklar eski üsteğmenler Ümit Demir, Serdar Gürdamur, astsubaylar Özhan Bolat ve Mesut Özger, uzman çavuşlar Samet Bolatcı, Sebahattin Öztekin, Yasin Tekin ve sözleşmeli er İhsan Işık ile 14 sözleşmeli er "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

        FETÖ'nün darbe girişimine katılmakla suçlanan sanıkların "Anayasayı ihlal", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ile "terör örgütü üyesi olma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa