Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın Çatak Belediyesi, yürüttüğü alt ve üstyapı çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştirdi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül beraberinde Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ile ilçede yapımı devam eden ve ilk kez asfaltlanan yolları inceledi.

        Yollara bu yıl 250 milyon liralık yatırım yapan Van Büyükşehir Belediyesi, Çatak'ın zorlu coğrafyasına rağmen daha önce yol hizmetlerinden yararlanamayan Alacayar, Bilgi, Çemik ve Eliaçık mahallelerini asfalt hizmetiyle buluşturdu.

        Yolu, köprüsü bulunmayan köylere hizmet verdiklerini belirten Akgül, kendilerinden önceki belediyenin vatandaştan oy alıp teröristte hizmet ettiğini söyledi.

        Akgül, Çatak'ın bu sene hiç almadığı kadar hizmet aldığını, bazı yolların ilk kez asfaltlandığını vurgulayarak, yapılan çalışmalardan vatandaşların da memnun olduğunu kaydetti.

        - "Biz vatandaşa onlar teröriste hizmet etti"

        Vatandaş odaklı hizmet yaptıklarını anlatan Akgül, şunları kaydetti:

        "Daha önce vatandaş oyunu vermiş ve bunlar da burada yüzde 87 oranında oy almış. Ama hizmetlere bakıyorsunuz 3 terörist geçecek diye 450 bin liraya köprü yapmışlar. Biz o köprüleri taşıdık halkın geçtiği yollara yeniden kurduk ve onardık. Şimdi o köprüleri vatandaşlarımız kullanıyor. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaş öncelikli hizmet yapıyoruz. Maalesef onlar ideoloji odaklı hizmet yaptılar. Vatandaştan oy aldılar ama teröriste hizmet ettiler. Devletimiz de bu işe el koydu vatandaşın hakkını yine vatandaşa verdi."

        - "Çatak'a 20 milyon lira yatırım yapıldı"

        Van Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer de 2017'de ilçeye 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayarak, "Yıllardır buralara hiçbir şekilde ne yatırım ne de hizmet gelmiş. Şimdi biz buralara köprüler, asfalt yollar yapıyoruz. Bizim tek gayemiz hizmettir bugünde bu hizmetleri görmek için buraya geldik. Halkımız yapılan çalışmalardan dolayı çok memnun, onların bu memnuniyeti de bizi mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

        Vatandaşlar da yolların yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Akgül ve beraberindekilere teşekkür etti.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa