Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ta muharrem ayı dolayısıyla 3 bin kişiye aşure dağıtıldı.

        Kars Valiliği, İnsan ve İrfan Vakfı ile İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi işbirliğinde, Ebu'l Hasan Harakani Türbesi yanındaki Evliya Camisi bahçesinde pişirilen aşure, "Muharrem Ayı ve Ebu'l Hasan Harakani" programı kapsamında vatandaşlara dağıtıldı.

        Vatandaşlar ile esnafın yoğun ilgi gösterdiği programda, aşure dağıtılırken zaman zaman yoğunluk yaşandı.

        Kars Valisi Rahmi Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların programa yoğun ilgi göstermesinden mutlu olduklarını söyledi.

        Programı manevi bir atmosferde düzenlediklerini anlatan Doğan, "Burası Ebu'l Hasan Harakani Hazretlerinin diyarı, Hasan Harakani bu topraklara gelip bu toprakların İslamlaşması ve Türkleşmesi adına ciddi gayretler gösteren Türk erenlerdendir ve bu topraklarda şehit olmuştur." dedi.

        Doğan, aşure yapımı ile dağıtımı için özel bir ekip oluşturduklarını ifade ederek, "Yaklaşık 3 bin kişiye aşure dağıtıldı, aşure küçük kaselerde değil büyük kolilerde dağıtılarak evlere gönderildi. Aşurelerin tamamı ve dağıtımındaki ekip İstanbul'dan geldi, biz de burada destek verdik. Allah kabul etsin." diye konuştu.

        Programda, aşure dağıtımının yanı sıra Yasin-i Şerif ile ilahiler de okundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa