Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilis'te hafızlık eğitimini tamamlayan 80'i kadın 100 hafız için icazet ve taç takma töreni düzenledi.

        El Risale Derneği, Kilis Müftülüğü ile Suriyeli Alimler Birliğinin organizasyonuyla bir düğün salonunda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

        İl Müftüsü Mahmut Karatepe, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin mağdur ve mazlum toplumların her zaman yanında olduğunu söyledi.

        Dünyada kendilerini medeni olarak tanıtan bazı kitlelerin Müslümanlara yapılanlara sessiz kaldığını dile getiren Karatepe, şunları dile getirdi:

        "Elimizden geldiği ölçüde bu mağdur ve mazlum toplumu ayağa kaldırmak ve dağıtmamak için çırpınıp gayret ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, zulme Müslüman olarak karşıyız. Ama kendisini medeni olarak tanıtan o dünyanın inanmayan bazı kitlesi 500 bin mazlumun şahadetini ve yok olmasını duyarsızlıkla seyrediyorlar. Vücudun azaları nasıl birbirine kenetlenmişse biz de bu uğurda daha ziyade kenetlenmek durumundayız.”

        Karetepe, Türkiye Diyanet Vakfınca Suriye'deki kamplara 2 yıldır 15 bin kişilik sıcak yemek ve 100 bin ekmek gönderildiğini sözlerine ekledi.

        El Risale Derneği Başkanı Mezin İbrahim de Türkiye'nin yardıma muhtaçlara ve İslam ümmetine verdiği destekten dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

        Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından hafızlara icazetname takdim edildi.

        Hafızlara çeşitli hediyeler verilmesinin ardından sona eren törene, Kilis Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Polat, Prof. Dr. Mustafa Müslim, Suriyeli kanaat önderleri ile davetliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa