Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da çimento fabrikasının eski arıtma kuyusuna düşen 37 koyun kurtarıldı.

        Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Börgenek köyü yakınlarında bulunan çimento fabrikası yakınlarında otlayan koyun sürüsüne köpekler saldırdı. Köpeklerden kaçan 38 koyun, fabrikanın eski arıtma kuyusuna düştü.

        Koyun sürüsünün sahibi Mehmet Karababa, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye gelen ekipler, koyunları düştüğü 5 metrelik kuyudan çıkarmak için çalışma başlattı.

        Ekiplerin yarım saatlik çabası sonucu kuyuya düşen 38 koyundan 37'si kurtarılırken birinin ise kuyuda telef olduğu belirlendi. Bazı koyunların ayaklarında kırık olduğu tespit edildi.

        Sürünün sahibi Karababa, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde hayvanlarını otlatmak için evden çıkardığını söyledi.

        Hayvanların bir anda kaçıştığını gördüğünü ifade eden Karababa, şunları kaydetti:

        "Sabah saat 05.00-06.00 arasıydı hayvanlar otlanıyordu. Ben de arpa vermek istedim. Baktım ki hayvanlar kaçıyor. Birkaç köpek hayvanların arasındaydı. Bazı koyunları yaralamışlardı. Sürünün hepsi bir tarafa dağılmıştı. Saydığımda bir kısmının yok olduğunu gördüm. Kaybolan koyunları kullanılmayan kuyunun içerisine düşmüş vaziyette buldum. İtfaiye ekipleri sağolsunlar gelip koyunları düştükleri kuyudan kurtardı."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa