Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle yürütülen "Beni de Geleceğini de Kurtar Projesi" başlatıldı.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce zararlı alışkanlıkların içerisinde olan ve potansiyel risk taşıyan gençlerin kişisel, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini destekleyerek topluma yararlı bireyler olması amacıyla hazırlanan proje için kentteki bir otelde açılış programı düzenlendi.

        Emniyet, Aile ve Sosyal Politikalar ve Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenen 150 ortaokul ve lise öğrencisinin katıldığı programda konuşan Vali Yardımcısı Adem Öztürk, geleceğin teminatı olan öğrenciler için hazırlanan projenin anlamlı olduğunu söyledi.

        Gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için büyük fedakarlıklarla çalışıldığını vurgulayan Öztürk, "İşte bugün sizler için hazırladığımız bu projede özel olarak seçildiniz. Bu projede görev alacak arkadaşlarımız çok özel ve çok değerli. Bu projenin başarıya ulaşması, sizlerin yapacağı çalışma çok önemli. Bu aynı zamanda Türkiye genelinde de ilk olacak." dedi.

        Öztürk, projede yer alan öğrenciler arasından Avrupa ve dünya şampiyonu sporcuların çıkmasını temenni ederek, "Tabii şampiyon olmak için çok çalışmanız gerektiğini biliyorsunuz. Bizler sizin en iyi eğitimi almanız için gayret ediyoruz. Bu projeye katıldığınız için hepinizi kutluyorum." diye konuştu.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise projedeki öğrencilerin, rehber eğitmenler tarafından fırsat verildiğinde büyük başarılara imza atabilecek özel seçilmiş kişiler olduğunu vurguladı.

        - "Bu proje Türkiye'de bir örnek olacak"

        Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ordu Valisi Seddar Yavuz'un da projeye büyük destek verdiğini anlatan Genç, "İnşallah bu proje Türkiye'de bir örnek olacak. Projenin başarıya ulaşması için sizlere büyük iş düşüyor. Devletimiz spora ve sporcuya büyük yatırımlar yapıyor, yeter ki sizler bu imkanlardan faydalanmak isteyin." değerlendirmesinde bulundu.

        Konuşmaların ardından öğrenciler, Ordu Gençlik Merkezi ile antrenman yapacakları spor salonlarını gezdi.

        Projede doktor, psikolojik danışma ve rehberlik uzmanı, psikiyatrist, avukat, komiser, imam, antrenör, gençlik lideri ve spor uzmanı görev alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa