Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin İdlib kentine intikal hedefini desteklediklerini belirterek, "Hükümetin almış olduğu bu karar, çok önemli bir karar." dedi.

        Mican, Yalova'da, Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen Alperen Ocakları İl Başkanlığı devir teslim töreninde, TSK unsurlarının İdlib'e intikali hakkında değerlendirmelerde bulundu.

        Hükümeti İdlib konusunda aldığı karar nedeniyle desteklediklerini dile getiren Kürşat Mican, şöyle konuştu:

        "İdlib'e yapılan operasyon çok daha önceden yapılması gerekiyordu. Şimdi orada biliyorsunuz DEAŞ, PYD gibi Amerika'nın da desteklediği örgütler var. Bunlar tabii Akdeniz'e koridor oluşturmaya çalışıyorlar. Daha önce Türkmen Dağı'ndan denediler. Türkmen Dağı bir yerde kaldı. TSK'nın İdlib'e intikal hedefini destekliyoruz. Hükümetin almış olduğu bu karar, çok önemli bir karar. Geç alınmış bir karar. Daha önceden yapılsaydı belki böyle sıkıntı olmazdı diye düşünüyoruz. Allah bütün güvenlik güçlerimizi korusun. Onların muzafferiyetlerini nasip etsin inşallah."

        Mican, IKBY'deki gayrimeşru referandumla ilgili ise "Referandum hem uluslararası hukuka aykırı, hem Irak'ın anayasasına aykırı. Mesela Irak Anayasası'nın 145'inci maddesi olması lazım. Kerkük direkt Bağdat'a, hükümete bağlıdır. Federal yapı tamamen ayrı. Yani federal yapıyla Kerkük'ün hiçbir alakası yok ama bu yapılan referanduma Kerkük'ün de dahil edilmesinin hiçbir hukuki tutarlılığı yoktur." yorumunu yaptı.

        Konuşmanın ardından BBP İl Başkanı Yusuf Avcı'nın da katıldığı Alperen Ocakları İl Başkanlığı devir teslim töreninde Tuncay Ekinci, görevini Mehmet İkbal Bilgili'ye devretti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa