Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'te, HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısıyla 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap bahanesiyle Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için anma etkinliği düzenlendi.

        HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kollarınca, Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Turan Yavaş ve Riyad Güneş anıldı.

        Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Hidayet İlahi Grubu'nun okuduğu ilahilerin ardından Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilmesiyle ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

        HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, burada yaptığı konuşmada, 6-7 Ekim olaylarının PKK zihniyetinin 40 yıldır bu topraklarda yaptıkları ve yaşattıklarının bir özeti olduğunu söyledi.

        "Ortaya çıktığı günden itibaren bu topraklarda benzer katliamlar yapmış, 90'lı yıllarda çok vahşice katliamlar işlemişlerdir ama gündem olmamış ve görülmemiştir." diyen Şahin, terör örgütünün bu olayları uluslararası emperyalist güçlerin planlarını gerçekleştirmek için yaşattığını belirtti.

        - "Kobani'den gelen mültecilere yardım ulaştırıyorlardı"

        Sait Şahin, Yasin Börü ve arkadaşlarının et dağıtırken katledildiklerini anımsattı.

        Börü ve arkadaşlarının, ailelerinin de sinevizyon gösteriminde anlattığı gibi "şehit gibi" yaşayan kişiler olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

        "Bize de düşen böyle çocuklar ve gençler yetiştirmektir. Gençlerimize de düşen dinlerini yaşarken, toplumla ilişkilerinde ve toplumun mazlumlarına sahip çıkma konusunda bu şehitlerin hayatlarından örnek almalarıdır. Bunların birer davası vardı ve o dava bir nevi bize emanet kaldı. Bize düşen onların davalarına sahip çıkmaktır. Davaları İslam'dı, mazlumlara el uzatmaktı, mazlumların yardımına koşmaktı."

        Börü ve arkadaşlarının, o dönemde Ayn el Arap'tan gelen mültecilere de yardım etmek için koşturduklarını anlatan Şahin, "Kurban Bayramı'nda et dağıtırken şehit oldular. Kobani bahane edilerek bu mazlumlar, masumlar katledilirken bu masumlar Kobani'den gelen o mültecilere, mağdurlara battaniye, elektrik sobası ve ihtiyaç duydukları yardımları ulaştırmak için dernek faaliyetlerinde bulunan gençlerdi." diye konuştu.

        Etkinlik, fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa