Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Millet ve devlet olarak aziz şehitlerimize ve onların kutsal emanetlerine her zaman minnettarız." dedi.

        Şırnak'ta, PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Sercan Öklük için Fatsa ilçesinde mevlit okutuldu.

        Şehit Öklük'ün ailesi tarafından, Hatipli Mahallesinde bulunan evlerinin önünde yapılan mevlitte Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

        Vali Seddar Yavuz, burada görüştüğü şehidin babası Nihat ve annesi Bülbül Öklük'e tekrar taziyelerini iletti.

        Şehadetin bir çağrı ve seçilmişlik olduğunu belirten Yavuz, "O yüzden İslam büyüklerinin tamamı şehit olmayı istemişler ve bunun için dua etmişlerdir. Biz bin yıldır Allah'ın kelamını yaymaya çalışan, hakkı, hukuku ve adaleti savunan bir millet olarak bu topraklarda varlığımızı sürdürüyoruz." dedi.

        Yavuz, 1071'i, 1453'ü ve 1915'i hazmedemeyenlerin bugün yine Türkiye'yi etnik ve mezhepsel çatışmalarla karıştırarak, kendi içinden hainler türeterek bölmek ve parçalamak arzusu içine girdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "FETÖ, 15 Temmuz'da 250 vatandaşımızı şehit etti. Bu aziz milletin imkanları ile alınmış silahları halka doğrulttu. Böyle bir coğrafyada yaşamanın zorlukları, sorumlulukları ve riskleri var. Biraz önce hocalarımızın okuduğu ayeti kelimede, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, bilakis onlar diridirler fakat siz onu bilemezsiniz.' buyuruyor. İşte bu millet, bu ayeti kerimeyi çok iyi anlamış, gönlüne ve aklına nakşetmiştir."

        Milletin vatan, millet, din, bayrak söz konusu olduğu zaman her şeyini feda edilebildiğine dikkati çeken Yavuz, "Millet ve devlet olarak aziz şehitlerimize ve onların kutsal emanetlerine her zaman minnettarız. Onların emrinde ve hizmetindeyiz. Bir evladınızı kaybettiniz ama 80 milyon evladınız var. 80 milyon sizinle." diye konuştu.

        Vali Yavuz, daha sonra 12 Ekim 2016'da şehit olan Öklük'ün aynı mahalledeki kabrini ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa