Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayvan sevgisini arttırmak ve sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını sağlamak amacıyla "Mutlu Pati Şenliği" düzenlendi.

        Şenlik alanında çocuklar için kedi ve köpek kulübesi yapımı, resim, müzik ile yüz boyama atölyeleri oluşturuldu. Sahil dolgu alanda düzenlenen etkinliğe hayvan severler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi.

        Süleymanpaşa Belediyesi Hayvan Bakım evinden getirilen kedi ve köpekler de çocukların oynaması için şenlik alanına bırakıldı. Çocuklar kedi ve köpeklerle doyasıya oynarken bazı çocuklar barınaktan getirilen hayvanları sahiplendi.

        Şenlikte konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, hayvan sevgisini çocuklara aşılamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

        Hayvanların doğum günü ve karne hediyesi olarak alınıp sokağa bırakılmasının yanlış olduğunu dile getiren Eşkinat, "Burada çocuklarımızın hayvanlara yaklaşımını, onların canlıya sevgisini ve bütün insan sıcaklığı ile sevgilerini verdiklerini görüyorum. Bizim görevimiz onların bu sevgisini, bu sıcaklığını ömür boyu sağlamak. Bizler bu kapsamında burasının çocuk dostu bir kent olmasını istiyoruz. Eğer evinizde evcil bir hayvan besleyemiyorsanız mutlaka Süleymanpaşa Belediyesinin barınağını ziyaret edin." dedi.

        Eşkinat, hayvan sahiplenmeden önce bunun getireceği sorumlulukların bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

        Şenliğe katılan Can Erkan da burada hayvanlarla istediği gibi oynama fırsatı bulduğunu ve ileride barınaktan yavru köpek sahipleneceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa