Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

        Tutuklu sanık H.Ş, savunmasında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını ileri sürdü.

        Tutuklu sanıklardan M.P ise "ByLock" görüşme tutanağında yer alan kullanıcı adındaki harflerin çocuklarının baş harfi, şifredeki rakamların ise Ordu ile eşinin memleketinin plaka kodu olduğunu belirtti.

        "ByLock" adlı programı kullanmadığını öne süren M.P, hakkındaki iddiaları reddetti.

        Tanık beyanlarını reddeden tutuklu S.Ş de ByLock, Eagle ve Tango programlarını kullandığı yönündeki tespiti kabul etmedi.

        Tutuklu sanık Ö.G de söz konusu haberleşme programını kullanmadığını savundu.

        ByLock kullandığını kabul eden tutuklu sanık H.E. ise "Yapının düzenlediği toplantılara gittim. ByLock programını da kullandım. Yazışmalarımız ise bir kişi ile oldu, o da evrakta görünüyor. Yani listemde bir kişi vardı." dedi.

        - "Öğretmen olduktan sonra yapıyla ilk irtibatım oldu"

        Tutuksuz olarak yargılanan B.D. ise iş hayatına kadar örgütle herhangi bir irtibatının olmadığını anlattı.

        Fen bilgisi öğretmenliği okuduktan sonra KPSS'ye hazırlandığını ancak kazanamadığını dile getiren B.D, memleketi Ordu'da özel sektörde iş bulamayınca FEM Dershanes'nde göreve başladığını kaydetti.

        B.D, öğretmen olduktan sonra yapıyla ilk irtibatının gerçekleştiğini belirterek, "Bir dönem de etüt merkezinde çalıştım. Ancak 2013'te çocuğum olunca işten ayrıldım. Sonrasında da yapıyla ilgili pansiyonlarda çalışmaya devam ettim. 2016 yılının Şubat ayında da işten ayrıldım ve başka yerde çalışmadım. Bu süreçte yoğun çalıştığım için sohbet veya toplantılara katılmadım. Himmet ya da bağış adı altında yardımda bulunmadım. Bank Asya'da maaşım olduğu için hesabım oldu. Talimatla para yatırmadım." ifadelerini kullandı.

        Okunan telefon numarasının kendisine ait olduğunu aktaran B.D, "Yapıda çalıştığım dönem içerisinde ByLock'un kurulması yönünde tavsiyede bulunuldu. Program listemdeki kişilerle yazıştık. Bu yasal bir şekilde yazışmaydı. Ancak listemdeki tüm isimleri hatırlamıyorum." diye konuştu.

        B.D, "Sağlıkçı ablası" olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

        Tutuklu sanıklar H.D, Y.D, B.B, A.P, C.A, H.B, Ş.A.Ö. tahliyesini, tutuksuz yargılanan M.C, A.Y. ve F.C. de beraatlerini talep etti.

        Mahkeme heyeti, A.P. ile H.B'nin tahliyesine, diğer sanıkların ise bulundukları halin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa