Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, motorin fiyatlarına yarından itibaren yansıyacak fiyat artışına tepki göstererek, "Akaryakıt zamlarına artık 'dur' denilmeli, mutlaka tavan fiyat uygulamasına geçilmeli." ifadesini kullandı.

        Palandöken, motorinde 27 Eylül'den geçerli olmak üzere 13 kuruşluk artışla bu ay ikinci kez zam yapıldığını kaydetti.

        Akaryakıt zamlarıyla enflasyonun önüne geçilemeyeceğini savunan Palandöken, "Zamla enflasyon düşmez. Eylülde motorine 7 kuruşluk zam yapılmıştı. 20 günde ikinci zam artık dayanılmaz noktaya geldi." değerlendirmesinde bulundu.

        Palandöken, akaryakıt fiyatlarını düşürecek formüller bulunmasını isterken, acil olarak petrol fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına geçilmesini talep etti. Tavan fiyatın geçmişte başarılı olduğunun altını çizen Palandöken, şöyle devam etti:

        "Akaryakıta, dolar kuru düşse de düşmese de zam geliyor. Akaryakıt fiyat artışları, lokomotif olarak tüm ürünlere yansıyor. Çiftçinin mahsulünden tutun esnafın rafına koyduğu ürünlere kadar her şeyin fiyatı artıyor. Bu artışlar yapılırken acele edilmemeli, çok iyi düşünülmeli."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa