Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) bu yıl ilk kez bireysel ve kurumsal olarak iki alanda verilen "YÖK Üstün Başarı Ödülleri", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine takdim edildi. Kurumsal alanda 4 üniversite, ödüle layık görüldü.

        YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" sahiplerine verildi.

        Bireysel alanda "Yılın Doktora Tezi Ödülleri" kategorisinde, fen ve mühendislik ile sağlık bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında akademik çalışma yapan üç akademisyen ve danışmanları ödüllendirildi.

        Kurumsal alanda ise "Topluma Hizmet", "Uluslararası İş Birliği", "Üniversite Sanayi İş Birliği" ile "Yerel Kalkınmaya Katkı" olmak üzere 4 kategoride ödül verildi.

        Anadolu Üniversitesi, dezavantajlı gruplara, engellilere yönelik sunulan planlı ve sistematik hizmetlerin yaygın etkisinin yüksek ve sürdürülebilir nitelikte bulunması, bu çalışmaların uluslararası ve ulusal düzeyde model niteliği taşıması dolayısıyla "Topluma Hizmet Ödülü"nün sahibi oldu.

        Gaziosmanpaşa Üniversitesi, "Başçiftlik Beyazı" ismiyle yeni bir patates çeşidinin geliştirilmesi, tescil edilmesi, tohumluk üretim sisteminin kurulması ve bu yolla yerli tohum üretilmesi, tohumda dışa bağımlılığın azaltılması ve bölgenin sosyoekonomik açıdan kalkınmasına katkı sağlaması nedeniyle "Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü"ne layık görüldü.

        İstanbul Üniversitesi, Türk Hava Yolları ile iş birliği kapsamında, kurumun ikinci pilot adaylarının psikolojik özelliklerinin değerlendirilmesi ve seçimine yönelik daha önce yurt dışında verilen hizmete alternatif sistem oluşturulması, dünyada sayılı havacılık psikolojisi enstitülerinden birinin kurulması ve bu alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine vesile olması dolayısıyla "Üniversite Sanayi İş Birliği Ödülü"ne hak kazandı.

        Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) de "Uluslararası İş Birliği Ödülü"nün sahibi oldu. ODTÜ, bu ödülü, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile gerçekleştirdiği iş birliğinin Türkiye için ilk olması, dünyadaki örnekleri için ise yenilikçi nitelik taşıması, Türkiye'nin uzay endüstrisinde ilerlemesi için önemli katkı sağlayacak olması ve bu alanda genç insan kaynağının eğitilerek nitelikli personel yetiştirilmesine katkı sunulmasına yönelik çalışmaları nedeniyle aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa