Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında açılan davada, FETÖ'nün toplantılarında "himmet" toplayarak örgütle bağlantılı bankaya yüklü miktarda para yatırdığı iddiasıyla yargılanan emekli öğretmene 9 yıl hapis cezası verildi.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuksuz sanık Yaşar Bolat (60) ile avukatı katıldı.

        Yaşar Bolat son savunmasında, 1999-2000 yıllarında FETÖ ile temasının olduğunu söyledi.

        Yılda bir iki kez örgütün toplu programlarına katıldığını ifade eden Bolat, "Beni görenler muhtemelen o programlarda görmüştür." dedi.

        35 yıl öğretmenlik yaptığını belirten Bolat, aleyhine ifade verenlerin iddialarına katılmadığını, bu ifadelerin korku ve endişeyle verildiğini düşündüğünü ifade etti.

        Bank Asya'da 1998-1999 yıllarında faizsiz bankacılık yapıldığı için hesap açtırdığını belirten sanık Bolat, "Eskiden Alman markı alıp tasarruf amaçlı biriktirirdim, sonrasında avro oldu, Türk lirası oldu, vadeli bir hesaptı. Bu nedenle adıma birden fazla hesap görünüyor olabilir." dedi.

        HTS kayıtlarında isimleri bulunan kişilerle görüşmüş olabileceğini de ifade eden Yaşar Bolat, "Telefonumun rehberinde 800-900 isim vardır. Kimlerle görüşüp görüşmediğimi bilmiyorum. Birçoğu öğrencimdir, akrabalarım vardır. Kozan’daki Koza Erkek Öğrenci Yurdu ve Menekşe Kız Öğrenci Yurdu'nda sorumlu kişi ben değilim. Çocuklarımdan birini yapının okuluna gönderdim." diye konuştu.

        Bolat, beraatini istedi.

        Mahkeme heyeti, Yaşar Bolat'ı "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl hapis cezasına mahkum etti. Cezasında indirim uygulanmayan sanık hakkında, kaçma şüphesi dikkate alınarak tutuklama kararı verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa