Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - Doğu Anadolu'nun farklı yerlerinden bir araya gelen dağcılar, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki Kösedağ'a tırmandı.

        İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün (AKUD) organizasyonuyla, Kars, Iğdır ve Ağrı'da faaliyet sürdüren dağcılar dün Eleşkirt ilçesinde bir araya geldi.

        Buradan dağın 2 bin 500 metresine çıkan dağcılar bu alanda kamp kurarak geceledi.

        Sabahın erken saatlerinde tırmanışa başlayan 15 dağcı, yaklaşık 5 saat süren tırmanışın ardından 3 bin 433 metre rakımlı Kösedağ'ın zirvesine ulaştı.

        Tırmanışa Kars'tan gelerek katılan dağcılardan Gürkan Mengünoğlu, yaptığı açıklamada, dağcılığın güzel bir spor olduğunu ve herkesin bu sporun zevkini yaşaması gerektiğini söyledi.

        Mengünoğlu, "Zor bir tırmanış oldu, profesyonel bir tırmanış gerektiriyor, aşırı zorlandım. Doğa sporları çok güzel, bu coğrafyayı görmek, bu güzellikleri kaçırmamak lazım. Bütün gençleri buraya davet ediyorum, her türlü zorlukları, güzel anıları burada yaşıyoruz." dedi.

        Dağcılar, yapılan zirve seremonisinin ardından inişe geçerek yaklaşık 3 saatte kamp alanına ulaştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa