Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında, Kayseri'de "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

        Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan bir grup kadın, bisikletlerini balon, çiçek ve çeşitli eşyalarla süsledi. Rengarenk bisikletleriyle trafiğe çıkan kadınlara Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Şehir İçi Ulaşım Bisikleti (KAYBİS) birimi de destek verdi.

        Toplanma noktasından hareket eden yaklaşık 200 bisikletli, Cumhuriyet Meydanı Kartal Bulvarı istikametinden Talas ilçesine uzanan parkurda pedal çevirdi.

        Organizasyon sorumlusu Fatoş Yıldırım, etkinliğin Türkiye çapında 55 şehirde eş zamanlı düzenlendiğini anımsattı.

        Etkinlikle bisikletlilerin de trafikte var olduğu bilincini uyandırmayı amaçladıklarını belirten Yıldırım, "Kayseri'deki etkinliğimize bu kadar kadının katılım sağlaması gerçekten beni gururlandırdı. Asıl amacımız kadınların bisikletleri her alanda kullanabilmeleri. Kadınlar işe giderken çok rahatlıkla bisiklete binebilmeli. Tabii biz trafikte tüm bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların olduğu gibi bisikletlilerin de trafikte var olduğu farkındalığını topluma göstermek istedik." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa