Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyet yürüttükleri ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 60'ı tutuklu 85 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

        Tutuksuz sanık Halil Enes, savunmasında dini sohbetlere katıldığını belirterek, "Ben tamamen dini duygularla bu yapının sohbetlerine katıldım. Sonradan 15 Temmuz gibi hain darbe girişimini gerçekleştiren bu yapının içinde olduğumdan pişmanım. Dini duygularım istismar edildi." dedi.

        Mahkeme başkanının Bank Asya'daki hesabınız için ne söylemek istiyorsunuz sorusuna cevap veren Enes, "Bank Asya'da hesabım var. 10 bin lira gibi bir tutar. Arazi alışverişim için yatırmıştım." ifadelerini kullandı.

        Açığa alınan ve tutuksuz yargılanan öğretmen Halil Ertekin ise mahkeme başkanının Bank Asya'daki hesabınız hakkında ne diyeceksiniz sorusu üzerine, "Şu an da FETÖ'den tutuklu hatırı sayılır bir arkadaşımın ricasıyla para yatırdım. Dini duygularımı kullandılar. Faizsiz banka olduğu için oraya 8 bin lira yatırdım. Param 1,5 yıl orada kaldı." dedi.

        Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa