Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına ilişkin, 11'i tutuklu 44 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonu'nda yapılan duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları katıldı.

        Silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık eski Nazilli İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, savunmasını cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yaptı.

        Hakkındaki suçlamaları reddeden Karpınar, FETÖ üyesi olmadığını, ByLock programını ise yüklemediğini ileri sürdü. Programın teknik bir hatadan dolayı yüklenmiş olabileceğini öne süren Karpınar, "İki hattımda ve ADSL hattımda ByLock çıktığı iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum. Bu program ya teknik bir hatadan dolayı bende gözüküyor ya da başkaları kasıtlı olarak yüklemiş olabilir." dedi.

        Örgüt yöneticisi olmak iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Ahmet Cuma ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, bazı tanıkların dinlenmesini talep etti.

        Örgütün şifreli haberleşme aracı ByLock üzerinden görüşme yaptığı ve 10 sayfalık içeriğinin olduğu ortaya çıkan tutuklu sanık Ünsal Yeni ise içeriklerin kendisine ait olmadığını ileri savundu.

        Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa