Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bozlak ustası Neşet Ertaş'ın adını yaşatmak amacıyla bu yıl ilk kez Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali düzenleneceğini bildirdi.

        Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir'de yapımı tamamlanan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'ni Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle açacaklarını, açılışla birlikte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesinin iş birliğinde Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali'ni gerçekleştireceklerini belirtti.

        Neşet Ertaş'ın oğlu, kızları ve kardeşlerinin de katılacağı festivalde, Türk halk müziği sanatçılarının Neşet Ertaş türkülerini seslendireceğini aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

        "3 gün sürecek festivalde Cacabey Meydanı'nda konserler gerçekleştirilecek. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde ise paneller yapılacak. 23-24-25 Eylül'de gerçekleştirilecek festivalde Erol Parlak, Yavuz Bingöl, Kubat, Gülşen Kutlu, İsmail Altunsaray, Erhan Uslu, Yeşim Köksal, Ali Şahin, Ramazan Bağgül, Fatma Şahin Aydoğan, Bektaş Dolu, Veli Ertaş ve Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu sahne alacak. Anadolu geniş kültürel ve sanatsal değerlere sahip. Kırşehir'in de bu alanlarda çok ciddi bir birikimi var. Gelecek nesillere kültür ve sanat ruhunu taşıyabilmek için Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'ni iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu merkezin ustamızın ismini taşıyan ve ismine layık bir şekilde inşa ettiğimiz bir kültür merkezi olduğu kanaatindeyiz."

        - "Festival Cumhurbaşkanımızın talimatları ile her yıl düzenli olarak devam edecek"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu projeyi yakından takip ettiği ve destek verdiğini vurgulayan Bahçeci, şöyle devam etti:

        "23 Eylül Cumartesi günü Ahilik kutlamalarının finalini yapıyoruz. Ahilik kutlamalarının ardından bu yıl ilk kez Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali düzenleyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile festivalimiz her yıl düzenli olarak devam edecek. Başbakanımızın katılımı ile festivalin başlangıcını yapmış olacağız. Cumhurbaşkanımızın sözcüsü İbrahim Kalın'ın festivale ciddi katkısı var. Onunla birlikte organize ettik. Erol Parlak ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan'ında çok ciddi destekleri oldu. Amacımız ve gayemiz Türkiye'nin önemli değeri olan halk müziklerini, ozanlık geleneğini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa